Személyes eszközök
Itt vagyunk: Főoldal Események Tamás mise

Tamás mise

Az alkalomról rövid összefoglaló: http://www.csipetnyiso.hu/2173.cikk.tamas_mise_celldomolkon

Tamás mise

katt a képre

Esemény megnevezése:
Időpont: 2010. 10. 15.
mikortól: 18:00 meddig: 21:00
Helyszín: Evangélikus templom
Esemény hozzáadása a naptárhoz vCal
iCal

KEDVES BARÁTUNK!

Sok szeretettel hívunk Téged a Tamás misére, felekezeti hova(nem)tartozástól függetlenül.  Ez az istentiszteleti forma Finnországban született meg a '80-as évek elején. Olyan istentisztelet, amely egyfelől őrzi annak kereteit, méltóságát, másfelől a modern, városi embert is megszólítja.

Miért érdemes eljönni?

• Mert szívesen látunk akkor is, ha még egyáltalán nem, vagy csak nagyon régen jártál templomban, a Keresőkhöz is szeretnénk szólni.
• Mert jó alkalom ez arra, hogy megpihenj egy kicsit, meghallgasd, mit üzen ma számodra Isten, elgondolkodj és feltöltődj.
• Mert ha imádkozni szeretnél, de nem tudsz, itt minden segítséget megkaphatsz.
• Mert sok jó emberrel találkozhatsz, új arcokat ismerhetsz meg.
• Mert igényes és fiatalos zenét hallhatsz, a jó hangulat garantált. A Tamás mise zenekarában jelenleg gitár, basszusgitár, billentyű, dob, fuvola, rezesek és énekesek találhatók.

Miben tér el ez az istentisztelet a szokásostól?

• Az értelmi megismerésen túl az érzékelés más csatornáira is épít, sőt tudatosan használja azokat. Ezért van nagyon fontos szerepe a zenének vagy az ünnepélyességnek, a "külsőségeknek".
• Ez egy interaktívabb alkalom, ahol nem csak passzív fogyasztó, hanem az ünnep aktív megélője lehetsz. A Te aktivitásodra számítunk például a Tamás misének abban a részében, amikor a helyedről felállva a templom különböző pontjain különféle tevékenységek végzésére van lehetőséged (imádságot írhatsz, gyertyát gyújthatsz, áldást kaphatsz stb.)
• Az istentisztelet előtt, fél 6-tól lehetőség van személyes gyónásra, ahol pár percben elmondhatod azt, ami esetleg a szívedet nyomja.
• Szervezését és lebonyolításának nagy részét nem egyházi személyek végzik, hanem egy teljesen hétköznapi fiatalokból álló csapat, melynek munkájába akár Te is bekapcsolódhatsz.
• Az istentisztelet befejeztével, a lelki táplálék után pedig szerény süteményezés keretében csillapíthatjuk testi éhségünket is.

Gyere el Te is, Valaki vár!

Sok szeretettel: a Tamás mise szervezőcsapata


Miért Tamás?

Mert a Keresőkhöz szeretnénk szólni. Egy emberben egyszerre lehet jelen a hit és a kétség. Ez az istentiszteleti forma az értelmi megismerésen túl az érzékelés más csatornáira is épít, sőt tudatosan használja azokat. A korábban gyanakvóan, passzívan istentiszteletet szemlélők itt örömteli résztvevőkké, aktív alkotókká válhatnak. Közönségből - közösség születhet. Ha érdekel Tamás története, olvasd el a Bibliában: János evangéliuma 20. fejezet, 24-28. versek.

Miért mise?

Ez az istentiszteleti forma Finnországban született meg a 80-as évek elején. Olyan ifjúsági istentisztelet, amely egyfelől őrzi az istentisztelet kereteit, méltóságát, másfelől az egészen szekuláris, városi embert is megszólítja. Magyarországon az evangélikusok - ellentétben pl. a finnországiakkal - nem használják a mise szót, pedig Luther Márton, egyházunk megalapítója is írt két miserendet (Formula Messe (1523) és Deutsche Messe (1526)), hiszen ez a szó utal arra, hogy ez egy úrvacsorai istentisztelet.

Dokumentummal kapcsolatos tevékenységek
« 2018. december »
december
HKSzeCsPSzoV
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31